Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.04.2018
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 
1518

5 web Weines.jpg
ENGASJERTE MEDLEMMER: Prosjektet skaper stort engasjement. Her har tidligere styreleder Harald Åge Weines ordet.
 

Krisehåndtering i ferge- og lokalfart

Arbeidet med prosjektet «Krisehåndtering i ferge- og lokalfart» er godt i gang. Bak prosjektet står Norsk Sjøoffisersforbund og Norsk Sjømannsforbund gjennom LO Maritime. Det er firmaet Safetec som har fått oppdraget med å gjennomføre analysen og torsdag var det møte på Gardermoen hvor Safetec får innspill og tilbakemeldinger fra erfarne medlemmer som virkelig vet hvor skoen trykker.
Adm. dir., sjøkaptein Hans Sande innledet konferansen med å forklare bakgrunnen for prosjektet. Det skal kartlegge kapasiteten på krisehåndteringen om bord på fartøyene, basert på de fartøysansattes egne vurderinger av mulighetene til å utføre pålagte beredskapsoppgaver.
Under første del av konferansen var temaene «Hvordan skjer bemanningsfastsettelsen for fartøyene?» og «Ulykkessituasjoner/Beredskapsoppgaver».
Etter lunch diskuterte forsamlingen blant annet forskjellige ulykkesscenarioer. Safetec ber også om tilbakemeldinger på et planlagt spørreskjema som kommer til å være viktig i forbindelse med prosjeketet.
Det kommer mer om prosjeket i neste utgave av Maritim Logg.
 
Web 180118 1.jpg
GODT FORBEREDT: Hovedtillitsvalgte innenriks ble blant annet drillet i regnskapsanalyse under dagskurset på Gardermoen.

Kurset før lokale forhandlinger

Hovedtillitsvalgte innenriks var onsdag på kurs på Gardermoen for å forberede de kommende lokale forhandlingene.
Utgangspunktet for de lokale forhandlingene er rederiets økonomiske situasjon. Derfor begynte kurset med et foredrag av revisor Martin Brekko i BDO, som er ledende innen revisjon, regnskap, rådgivning og advokattjenester i Norge.
- Rederiene plikter å opplyse om den økonomiske situasjonen, understreket Brekko i BDO, før han foretok et dypdykk i regnskapsanalyse.
Etter lunsj var det tid for praktiske oppgaver og gjennomgang av det sentrale lønnsoppgjøret.
Rådgiver Trond Dyb var ansvarlig for kurset.
Det kommer fyldig reportasje også fra dette kurset i maiutgaven av Maritim Logg.
 

Riggbesøk i Stavanger

Klubbleder for DSO Jøran Mannes hadde invitert avdelingsleder Bernhard Lie-Nielsen og klubbleder i Songa, Jarle Medalen til å besøke Transocean Arctic i Åmøyfjorden tirsdag. Hensikten med besøket var å synliggjøre for mannskapet DSO som forbund og understreke viktigheten av å drive oppsøkende virksomhet på riggene.
- Vi fikk rikelig anledning til å diskutere viktige problemstillinger for denne delen av skipsfarten. Som ekstra bonus ble det tid til en fin omvisning på riggen som med sin alder på over 30 år fortsatt kan yte en viktig tjeneste på norsk sokkel, rapporter Lie-Nielsen.
 

Jobbsøkerkurs i Ålesund

Onsdag holdt skole- og ungdomskontakt Syver Grepstad jobbsøkerkurs for studentene i Ålesund. Det var nesten 30 som møtte på kurset som tok for seg hele søknadsprosessen.
- Tilhørerne fikk tips om hvordan det er lurt å utforme søknad og CV. Det ble også diskutert gode måter å gjøre seg synlig for rederier på, sier Syver.
- Det begynner å nærme seg sommer og studentene er veldig spente på hvordan det skal gå når de er ferdige på skolen. De satte pris på å få litt råd om hva som skulle til for å få jobb, avslutter Syver Grepstad.
 
Alene web.jpg
EN SJØENS HELT: Forfatterkjempen Jon Michelet er død, 73 år gammel. Han skrev til det siste og rakk akkurat å bli ferdig med bind seks av sitt magnum opus, «En sjøens helt». Nettopp denne romanserien var en av grunnene til at Michelet mottok Norsk Sjøoffisersforbunds Hederspris i 2015.
 

Jon Michelet er død

Med Michelets død mister norske sjøfolk og krigsseilere en forkjemper og talsperson. Michelet løftet krigsseilerens skjebne frem i lyset. Tilbake i 2015 mottok Jon Michelet Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris for sitt arbeid for norske sjømenn.
I et intervju med VG kaller adm. dir., sjøkaptein Hans Sande Michelet for en ambassadør for norske sjøfolk.
– Bokserien hans ga det norske folk i moderne etterkrigstid en helt annen forståelse av hva skipsfart i Norge var, og det var derfor han fikk hedersprisen. Dette er en trist dag, sa Sande. Sande er klar på hvor viktig Michelet har vært. Han var en mann og forfatter som skapte interesse og nysgjerrighet for en av landets eldste og viktigste næringer.
– Michelet ga den allmenne nordmann ny kunnskap om sjøfartsnasjonen Norge, sa han til VG.
Du kan lese mer om hedersprisen og se film fra overrekkelsen på www.facebook.com/sjooff.
 

Bruk medlemskapet – si din mening!

I løpet av få dager får du medlemsundersøkelsen 2018 tilsendt på e-post.
- Jeg oppfordrer hver enkelt til å svare på årets medlemsundersøkelse. Du behøver ikke ha sterke meninger om Norsk Sjøoffisersforbund for at ditt svar skal ha verdi, sier Hans Sande. 
Medlemsundersøkelsen gjennomføres annet hvert år. Når alle de anonyme svarene kobles og krysses, gir den enorme mengder nyttig informasjon om hva medlemmene forventer å få igjen for kontingenten, og om hvor bra forbundet jobber. Medlemsundersøkelsen er veldig viktig for forbundets styre, som nå jobber med å legge strategien for de neste årene.
 
Ukes 0618  0618 Sjooff_fb_mars2018 ny.jpg

Behandlingsforsikring uten helseerklæring – siste frist

Ved å inngå avtale om Behandlingsforsikring, garanterer forsikringen at du innen 14 virkedager skal ha blitt undersøkt, lagt inn, behandlet eller operert for den sykdommen eller ulykkesskaden du har.
Les mer HER.
 

Maskinistoppgjør til mekling

Det norske maskinistforbund/Unio har brutt forhandlingene med NHO Sjøfart. Oppgjøret går dermed til mekling.
LO/NHO-oppgjøret er nå ute til uravstemning med frist i neste uke.
 

Nytt fra maritim næring

En full båtlast vil alene erstatte 86 trailere til Europa.
Les mer HER.
 
Skal fase ut klimagassutslippene fra internasjonal skipsfart. Les mer HER.
 
Odfjell varsler Statoil-kontrakt på 1,2 milliarder.
Les mer HER.
 
Ukesinfo sendes til alle medlemmer. Hvis du mot formodning IKKE ønsker å motta nyhetsbrevet som informerer om forbundets aktiviteter, vennligst send e-post til medlemsservice@sjooff.no.