Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 0718
 ukesinfo 160218 RS web.jpg
ANDENES: Om bord i RS Dagfinn Paust, fra venstre  Sebastian Spjelkavik og Raymond Klæboe.

Skipsbesøk i Nord-Norge

Rådgiver Trond Løfgren besøkte denne uka skip på strekningen Bodø-Lofoten-Vesterålen-Lødingen.
– Norsk Sjøoffisersforbund takker for gode samtaler og diskusjoner på både redningsskøyter og ferger. Vi har fått mange gode innspill til vårt arbeid, rapporterer Løfgren.
Det kommer omfattende reportasje fra skipsbesøkene i førstkommende utgave av Maritim Logg.
 
150218 Hans Røe isaksen handshake fweb.jpg
Møtte næringsminister Røe Isaksen
Norsk Sjøoffisersforbund og de to andre sjømannsorganisasjonene møtte torsdag ettermiddag den nye næringsministeren Torbjørn Røe Isaksen til et dialogmøte om situasjonen for sjøfolk og maritim næring.
 

Planlegger aksjonsuker

ITFs norske koordineringskomité avholdt møte i Asker onsdag. Rapporter fra ITF-inspektørene vedrørende skipsinspeksjoner ble fremlagt og avtaleforhold til ansatte om bord og til skipene ble drøftet.  Planlegging av kommende aksjonsuker langs kysten var også et tema som ble orientert om på møtet.
Fra NSOF deltok adm.dir., sjøkaptein Hans Sande og avdelingsleder Bernhard Lie-Nielsen.
 
fiskebåt2 webversjon.jpg
 

Årsmøte i Fiskebåt

Havfiskeflåtens organisasjon, Fiskebåt, avholdt sitt årsmøte i Oslo onsdag og torsdag.
– Møtet hadde et klart miljøfokus. Forvaltningen av havets ressurser var et annet hovedtema. Flere forskere fra Havforskningsinstituttet holdt foredrag og så vel klima- og miljøminister Ola Elvestuen som fiskeriminister Per Sandberg hadde innlegg, sier rådgiver Trond Dyb til Ukesinfo.
 

Sjekk din sjømannspensjon!

NSOF anbefaler alle medlemmer om å jevnlig sjekke nettsiden til Pensjonstrygden for Sjømenn (PTS), www.pts.no
Din sjømannspensjon er avhengig av hva som blir registrert og innbetalt på deg fra rederiets side, men forbundet har dessverre hatt flere saker hvor det er store mangler i opptjeningen.
- I mange saker er det fartstid lang tid tilbake som mangler og det sier seg selv at det kan by på utfordringer å få dokumentert dette, sier rådgiver Trond Løfgren til Ukesinfo.
- Man bør derfor jevnlig logge seg inn på sjømannspensjonens nettsider slik at man så tidlig som mulig får rettet opp i eventuelle feil. Spesielt gjelder dette ved bytte av arbeidsgiver.
Nettsidene til PTS inneholder mye nyttig informasjon om sjømannspensjon og NSOF anbefaler alle våre medlemmer å gjøre seg kjent med innholdet på sidene.
 

Du trenger bare én innboforsikring!

Du som har LOFavør Kollektiv hjemforsikring som en del av medlemskapet ditt, kan si opp den innboforsikringen du hadde fra før. Du behøver ikke vente til forfall.
Kollektiv hjem er Norges beste innboforsikring. Du har derfor ikke behov for en annen innboforsikring på samme adresse. Du har fått forsikringsvilkårene i posten sammen med det nye medlemskortet ditt hvis du har forsikringen i medlemskapet.
 
Trykk her for å si opp den gamle innboforsikringen din. Hvis det er noe du lurer på før du sier opp, kontakter du ditt lokale Sparebank1-kontor, eller ringer LOfavør medlemstelefon på 41606600.
 

Tillitsvalgt, eller lyst til å bli? Bli med på kurs!

Forbundets tillitsvalgtkurs finner sted tirsdag til fredag 24.–27. april i Maritimt Hus og om bord i Color Fantasy. Kurset er lagt opp for å dekke de behov for kunnskap en tillitsvalgt har i sitt verv. Ferske tillitsvalgte prioriteres. Medlemmer som kan tenke seg å stille til valg som tillitsvalgt kan også melde seg på.
Meld deg på HER.
 

DSOs tariffkonferanse finner sted 10.-11. april

DSO inviterer alle medlemmer innen tariffområdene for flyttbare innretninger på norsk sokkel (DSO og plattformsjefavtalen) til tariffkonferanse på Gardermoen 10.-11. april 2018.
Medlemmer og tillitsvalgte bes i god tid sende inn forslag til endinger i overenskomsten for flyttbare innretninger på norsk sokkel.
Meld deg på HER. (Dnmf har for tiden sekretariatet for DSO).
 

Nytt fra maritim næring

Skal frakte superkjølt laks.
Les mer HER.
Blir det første hybride linefartøyet.
Les mer HER.
Dynamisk havfarm forventet å være i drift i løpet av 2021 i Hamarøy kommune.
Les mer HER.
Havbruksnæringen får forskningsmillioner.
Les mer HER.
 
Ukesinfo sendes nå til alle medlemmer. Hvis du mot formodning IKKE ønsker å motta nyhetsbrevet som informerer om forbundets aktiviteter, vennligst send e-post til medlemsservice@sjooff.no.