Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag. Logg deg på og gå til "min side" for å melde deg av eller på som abonnent til Ukesinfo.
2417
DYB 17 Redningsselskapet web.jpg
RS SKULD: På redningsskøyta var en gammel kjenning på besøk, tidligere skipper og hovedtillitsvalgt Kjell Olav Johansen. Selv om han pensjonerte seg i 2006 så er det ikke lenger enn noen få dager siden sist han vikarierte om bord. På bildet ellers kaptein Odd Inge Riiber, overstyrmann Erika Paulin og maskinist Torgeir Kristiansen.
 

Vårens kystrunde avsluttet

Rådgiver Trond Dyb avslutter i dag sin besøksrunde fra Harstad til Ålesund. Underveis har han gått om bord i omtrent 35 skip - nær sagt av alle kategorier.
– Først og fremst vil jeg takke for mange hyggelige møter og fruktbare diskusjoner. Forbundet får verdifulle tilbakemeldinger som justerer kursen i vårt framtidige arbeid, sier Dyb til Ukesinfo.
Han legger til at medlemmene naturlig nok er opptatt av litt forskjellige saker – både politisk og tariffmessig – alt etter som hvilket skip han besøker.
– LO, pensjon og bemanning er likevel temaer som går igjen. Forbundet får også full støtte i kampen for å sikre norske lønns- og arbeidsvilkår på kontinentalsokkelen og i norske farvann, avslutter Trond Dyb.
DYB 17 Rosendal web.jpg
ROSENDAL: Kaptein Egil Sjåvik og overstyrmann Aleksander Ripnes.
 

– Nedsett et bredt sammensatt maritimt utvalg!

– Alt ligger nå til rette for historisk utredning om norske lønns- og arbeidsvilkår til sjøs.
Det sier direktør, sjøkaptein Hans Sande etter at Stortinget onsdag vedtok å utrede norske lønns- og arbeidsvilkår for sjøfolk som arbeider i norske farvann.
– Politikerne har brukt fire år på å bli enige om å utrede hva som skjer hvis vi krever norske lønns- og arbeidsvilkår for alle sjøfolk i norske farvann og på norsk kontinentalsokkel. Nå mangler bare én viktig avklaring om midlet før vi igjen kan konsentrere oss om målet.
Målet er en verdensledende norsk maritim næring, med norske sjøfolk som drivkraft.
Midlet er et tre-partssammensatt utvalg som skal avlive myter og finne fakta om hvilke muligheter Norge som kyststat har til å iverksette tiltak som sikrer likeverdige konkurransevilkår, sier Sande.
 
Viktig dialogmøte web.jpg
Fra venstre viseadministrerende direktør anders Hansson, adm. dir. Hans Sande, viseformann Alf Zachariassen og avdelingsleder Bernhard Lie-Nielsen.

Kontaktmøte med Nærings- og fiskeridepartementet

Det årlige kontaktmøtet med Nærings- og fiskeridepartementets maritime avdeling fant sted i Maritimt Hus tirsdag.
Direktør, sjøkaptein Hans Sande innledet med en situasjonsbeskrivelse sett fra Maritimt Hus. Temaer han tok opp var blant annet utviklingen når det gjelder arbeidsledighet blant sjøfolk, utsiktene offshore, sikkerhet i innenriksfarten, dispensasjon fra norsk kaptein på NIS-skip og status for Maritime Labour Convention (MLC).
Sande brukte også tid på den nye tilskuddsordningen «deepsea», og understreket at innføringen av en fullverdig nettolønnsordning uten tak for NIS-skip i langfart er særdeles gledelig.
Departementet, med ekspedisjonssjef Birgit Løyland i spissen, orienterte på sin side om handelspolitiske avtaler som kan få betydning for norske sjøfolk og kom med utdypende informasjon om regjeringens havstrategi.
– Slike dialogmøter er meget viktige for gjensidig informasjonsutveksling, sier Sande til Ukesinfo.
 

Nærmer seg frist for påmelding til HTV-konferansen

Frist for påmelding til hovedtillitsvalgtskonferansen på Kielferga 30. august til 1. september er onsdag 28. juni. Påmelding direkte til as@sjooff.no.
Hovedformålet med denne konferansen er å gi en innføring i forhold knyttet til forbundets medlemskap i LO. Generell informasjon om utviklingen i næringen og de utfordringer og muligheter som ligger i dette står også på dagsorden.
 

Husk også høstens andre kurs og konferanser

·         18. – 19. oktober: Sjøoffiserskonferansen 2017.
·         24. – 25. oktober: Regelverkskurs pluss «Skipsførers ansvar».
·         7. – 9. november: Tillitsvalgtkurs.
·         24. – 26. november: SKU-samling.
(Endringer kan forekomme).
Påmelding vil bli åpnet i god tid før de respektive arrangement finner sted.
 

Styremøte i Oslo

Norsk Sjøoffisersforbunds styre avholdt møte i Maritimt Hus tirsdag og onsdag. På dagsorden sto blant annet innmeldingen i LO og gjennomgang av diverse rapporter fra skipsbesøk og møter.
Neste styremøte finner sted i Oslo 11.-12. september.
 

Nå kan du booke neste års ferie

Det er nå åpnet for booking av forbundets ferieboliger for kalenderåret 2018. Du kan booke leiligheter i Spania, Bergen, Bjorli og Oslo!
Vær oppmerksom på at det er innført noen nye regler for leie av ferieleilighetene.
NB! Før du booker første gang, må du opprette en profil for nettbooking.
Har du spørsmål kan du kontakte Daniella Baarholm på 22005560 eller 91642640.
 

Milepæl på Facebook!

En liten gla’melding til slutt. Tirsdag oppnådde vi 10.000 følgere på forbundets facebookside. I skrivende stund er antall følgere 10.006!