Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.04.2018
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag.
 
Ukesinfo 47 fredag 14. desember
 
1 Statssekretær 141218 web.jpg
POLITISKE SAMTALER: Fra venstre og rundt bordet sitter Kurt Inge Angell (NSF), Johnny Hansen (NSF), Daniel Bjarmann-Simonsen, Birgit Løyland, Bernhard Lie-Nielsen (NSOF), Hans Sande (NSOF), Hege-Merethe Bengtsson (Dnmf) og Håkon Eidset (Dnmf).
 

Møte med statssekretæren i Næringsdepartementet

Sjømannsorganisasjonene hadde i dag møte med statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen (H) i Nærings- og fiskeridepartementet i Maritimt Hus i Oslo. Ekspedisjonssjef Birgit Løyland i maritim avdeling deltok også på møtet.
Hovedsaken under dialogmøtet var skipsfartsnæringens muligheter og utfordringer. Temaer som ble diskutert var blant annet:
Svekket effekt av refusjonsordningen for offshore servicefartøy
Departementets utredning knyttet til det nasjonale handlingsrommet for å kunne kreve norske lønns- og arbeidsvilkår
Parallell utredning initiert av LO maritime
Nedbemanning i ferge- og lokalfart
Langtidsplan for forskning og høyere utdanning.
– Slik uformell informasjonsutveksling er meget nyttig og vi setter stor pris på at statssekretæren avsetter tid til slike møter. Vi møtes allerede igjen 11. februar neste år, sier adm. dir. Hans Sande til Ukesinfo.
 
141218 web.jpg
EVALUERING: Avdelingsleder Morten Kveim gjennomgikk i formiddag forbundets samarbeid med Sjømannskirken med prosjektleder Ingrid Nyhus.
 

Viderefører beredskapsavtale med «kjerka»

Norsk Sjøoffisersforbund viderefører beredskapsavtalen med Sjømannskirken. Gjennom denne avtalen har forbundets medlemmer blant annet tilgang til en døgnåpen beredskapstelefon: +47 951 19 181.
– Selv om antall skipsbesøk går ned er sjøfolk fortsatt en viktig gruppe for Sjømannskirken, sier prosjektleder Ingrid Nyhus. Hun kan videre fortelle at kirken 1. oktober etablerte en egen faggruppe for sjø og at de i stadig større grad satser på ambulerende tjeneste nettopp for å nå flest mulig på sjøen.
Les mer om beredskapsavtalen HER.
 

Gode kadettall

Desembertallene fra den nasjonale kadettdatabasen til Maritimt Forum viser at antall ledige kadetter er lavere enn på mange år. Per 1. desember stod 40 uten kadettplass mot 79 på samme tid i fjor. Antallet som har fått plass per 1. desember er 465 mot 456 i 2017.
– Kadettdatabasen blir i disse dager også lansert i ny drakt og med bedre funksjonalitet enn tidligere. Dato for lanseringen er ennå ikke helt fastlagt, men forbundet vil så fort ting er avklart informere om lanseringen og hvilke konsekvenser det får som deg som kadett, sier rådgiver Trond Løfgren.
 

Kurs om bemanning 15. januar og 5. mars 2019

NSOF arrangerer dagskurs om bemanning på Gardermoen 15. januar og 5. mars neste år. Kurset er myntet på kapteiner og hovedtillitsvalgte innenriks som er involvert i bemanningssaker lokalt.
Les mer og meld deg på HER.
 

NIS-oppgjør neste år

Hovedoppgjøret Nordisk NIS finner sted i Oslo torsdag 31. januar.
 

Hvordan pynter dere fartøyet til jul?

Vi inviterer til ny konkurranse på Instagram. Temaet er «Hvordan pynter dere til jul?»
Bruk emneknagg #sjooff.
Gode bilder blir behørig premiert!
 

Nytt fra maritim næring

Kai Albrigtsen blir den første kapteinen på verdens første hybride passasjerskip.
Les mer HER.
Statsraaden får 1,5 millioner i tilskudd til vedlikehold.
Les mer HER.
Betydelig innsparing i drivsstofforbruk og miljøutslipp med skipstunnelen.
Les mer HER.
Her sjøsetter Hurtigruten sitt andre hybriddrevne ekspedisjonscruiseskip.
Se filmen HER.