Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag. Logg deg på og gå til "min side" for å melde deg av eller på som abonnent til Ukesinfo.
 4617
Mekling 17 alle parter.jpg
BRØT FORHANDLINGENE: De tre sjømannsorganisasjonene forhandlet parallelt under NOR-oppgjøret. Alle tre forbund begjærte brudd og meklingen finner sted i Oslo 13. desember.

Mekling i mellomoppgjøret NOR førstkommende onsdag

Meklingen i mellomoppgjøret NOR (inklusiv offshore service) starter onsdag 13. desember kl. 12.30. Norsk Sjøoffisersforbund tar tre skip i utenriksfart ut i konflikt torsdag 14. desember klokken 0600 hvis ikke partene blir enige hos mekleren innen meklingsfristen ved midnatt onsdag 13. desember. Vær oppmerksom på at det også kan bli mekling på overtid (utover kl. 24.00).
Mellomoppgjøret foregikk 7. desember og samme dag konkluderte forhandlingsutvalget i Norsk Sjøoffisersforbund med at tilbudet fra arbeidsgiverne ikke kunne aksepteres.
De hovedtillitsvalgte vil sammen med Norsk Sjøoffisersforbund komme tilbake med mer informasjon om hvordan medlemmene skal forholde seg ved en eventuell konflikt. Dialogen med skip som eventuelt blir berørt vil selvfølgelig være tett.
Vi minner også om at betinget permitteringsvarsel alltid sendes ut når partene møtes til mekling. Det ligger altså ingen dramatikk i dette.
Les mer HER.
 

Sterkt maritimt utvalg konstituert

LO Maritime ble konstituert mandag. Norsk Sjøoffisersforbund har som kjent hatt en samarbeidsavtale med Norsk Sjømannsforbund/LO i nesten 20 år. Nå forsterkes dette samarbeidet gjennom etableringen av LO Maritime.
- Også IndustriEnergi og Fellesforbundet er med i LO Maritime. Dermed dekker vi hele den maritime klyngen, sier adm. dir., sjøkaptein Hans Sande til Ukesinfo.
Utvalget vil fortrinnsvis arbeide med næringspolitikk og HMS.
Første nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik, leder utvalget.
Det kommer mer om LO Maritime i en senere utgave av Marim Logg.
 

Topptung samferdselsallianse

Samferdselsalliansen «fra kø til sjø og bane» har også konstituert seg. Det skjedde i Maritimt Hus tirsdag. Følgende sitter i den topptunge alliansen:
Norsk Sjømannsforbund, forbundsleder Johnny Hansen
ZERO, daglig leder Marius Holm
Norsk Sjøoffisersforbund, administrerende direktør, sjøkaptein Hans Sande
Det norske maskinistforbund, administrerende direktør Hege-Merethe Bengtsson
Maritimt Forum, daglig leder Tord Dale
Kystrederiene, administrerende direktør Tor Arne Borge
NSB, konsernsjef Geir Isaksen
Sjømat Norge, administrerende direktør Geir Ove Ystmark
KS Bedrift Havn, direktør Kjell-Olav Gammelsæter
Norsk Jernbaneforbund, forbundsleder Jane B. Sæthre
Norsk Lokomotivmannsforbund, leder Rolf Ringdal
 

Følger opp Transocean-dom

Som vi skrev i forrige utgave av Ukesinfo har Stavanger tingrett slått fast at Transocean-ansatte fikk for lite betalt da de ble permittert. Saken kan få konsekvenser for flere enn de Transocean-ansatte som har vært permittert. NSOF har nå startet kartlegging av hvilke av våre øvrige medlemmer dette kan ha betydning for.

 
Rana express web.jpg
VELKOMMEN TIL KONFERANSE: Også i år arangeres det en egen konferanse for sjøfolk som seiler i nærskipsfart. Her Rana Express som laster skrapjern i Oslo.

Konferanse for medlemmer som seiler i nærskipsfart

Årets store begivenhet for sjøfolk som seiler i nærskipsfart (fraktefart) går av stabelen på Kielferga 19.-21. februar 2018.
Programkomiteen jobber på spreng for å sette sammen en dagsorden med sterkt faglig innhold.
– Konferansen er også en ypperlig arena for nettverksbygging, sier rådgiver Leif Ivar Bakke, som er konferanseleder.
Konferansen er også åpen for medlemmer i Det norske maskinistforbund og Norsk Sjømannsforbund.
Ledelsen i Kystrederiene er også blant deltakerne.
Meld deg på HER.
 

Tariffkonferanse for innenriksfarten 16.-18. januar 2018

Tariffkonferanse innenriks 2018 avholdes om bord på Color Magic tirsdag 16. januar  til torsdag 18. januar. Invitasjon til de tillitsvalgte er sendt ut.
Tariffkonferansen velger fire medlemmer som skal sittet i forhandlingsutvalget i kommende periode. Tilsvarende velger også styret fire representanter til å sitte i forhandlingsutvalget.
 
Nytt fra maritim næring
Blir Norges flaggskip innen havforskning.
Les mer HER.
Slik blir Johan Castberg-feltet.
Les mer HER.
Bygger gigantmerd.
Les mer HER.