Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Ukesinfo - NSOFs nyhetsbrev

13.09.2013
Ukesinfo er Norsk Sjøoffisersforbunds ukentlige nyhetstjeneste til tillitsvalgte og medlemmer. Vanligvis sendes den ut hver fredag ettermiddag. Logg deg på og gå til "min side" for å melde deg av eller på som abonnent til Ukesinfo.
 3917
3917_sjokonfgruppe.jpg

SAMLET TROPP: Sjøoffiserskonferansen 2017 var fulltegnet.

Sjøoffiserskonferansen 2017 – en gedigen suksess

- Dette var uten tvil den beste Sjøoffiserskonferansen som noen gang har vært arrangert. Slik oppsummerer adm.dir., sjøkaptein Hans Sande, Sjøoffiserskonferansen 2017 som gikk av stabelen i Bergen onsdag og torsdag (lunsj til lunsj). Han legger til at forbundet har fått meget gode tilbakemeldinger fra de rundt 100 medlemmene som deltok og som fikk høre hele 15 foredrag.
Konferansen startet med en politisk del. Her fikk NSOF full støtte for kravet om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann fra LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.
- EØS avtalen er IKKE til hinder for å kreve norske lønns og arbeidsvilkår i norske farvann. Det fastslo professor ved Nordisk institutt for sjørett – Universitetet i Oslo, Tarjei Bekkedal, i sitt innlegg.
Deirdre Fitzpatrick, daglig leder for Seafarers Rights International (SRI), kunne på sin side opplyse at de aller fleste sjøfartsnasjoner av betydning har iverksatt tiltak som sikrer sysselsetting for egne lands sjøfolk. Hele 67 prosent av land med to havner eller flere har innført tiltak!
Foredragsholderne som hadde ordet under temaet «Fremtidens markeder» hadde alle stor tro på framtiden for norske sjøoffiserer, mens danske Henrik Ehlers Kragh advarte mot pirater i Vest-Afrika da han orienterte om det globale trusselbildet.
Torsdag formiddag var viet temaet «Design og innovasjon». Even Aas, direktør i Kongsberg Gruppen, holdt et meget spennende foredrag under tittelen «Den digitale sjømann».
 - Den som behersker teknologien er morgendagens vinner, var hans hovedbudskap.
Les mer på www.facebook.com/sjooff. Det kommer også film om konferansen og selvfølgelig fyldig reportasje i neste Maritim Logg.
 
3917_sjokonfsalen.jpg
LYDHØRE: Deltakerne fikk servert en rekke informative og spennende foredrag.
 

Innboforsikring – husk endringsfrist 10. november.

Er du under 65 bosatt i Norden, får du innboforsikring automatisk inkludert i medlemskapet ditt fra 2018. Du får tilsendt forsikringsbeviset før jul og kan si opp innboforsikringen du har i dag.  
Mer informasjon er sendt per e-post eller brev til alle aktive medlemmer som er født etter 01.01.1953 (under 65 år) år og har en bostedsadresse i Norden registrert hos oss. Ta kontakt straks hvis du eller noen av dine kolleger ikke har mottatt denne informasjonen! Hvis du ønsker å reservere deg mot å få forsikringen i medlemskapet, er fristen 10. november.  Les mer om LOfavør Kollektiv hjem HER.
 

Ny Maritim Logg i trykken

Oktoberutgaven av Maritim Logg er nå ferdigtrykket og postlegges i dag (fredag).
Du kan lese den digitalt HER.
 

Og har du forslag til styrekandidater?

I forbindelse med Norsk Sjøoffisersforbunds landsmøte annet hvert år avholdes det styrevalg. Valgkomiteen tar gjerne allerede nå i mot navn på aktuelle kandidater før landsmøtet i Bergen 22. september 2018.
Forslag til styrekandidater kan enten sendes direkte til en av valgkomiteens medlemmer eller via administrasjonen. Benytt i så fall e-postadressen medlemsservice@sjooff.no. Les mer HER.
 

Nytt fra Maritim næring

Første offshorefartøyet som erstatter en motor med batteri.
Les mer HER.
Fokus på risiko 2018: Her kan du laste ned Sjøfartsdirektoratets sjekkliste.
Les mer HER.