Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Tore Gjestrum er død

08.04.2015
Tore Gjestrum døde skjærtorsdag, 68 år gammel.

​(Minneordene fortsetter under bildet)

Gjestrum, Tore kontor web.jpg
BAUTA: Tore Gjestrum begynte i daværende Norges Skibsførerforbund i 1985 og jobbet i Norsk Sjøoffisersforbund til han gikk av med pensjon i 2011.

 
Gjestrum hadde lederroller i sjøoffisersforbundene gjennom nesten 30 år.
 
Han hadde langt fartstid som styrmann og sjøkaptein da han ble ansatt som førstesekretær i daværende Norges Skibsførerforbund i 1985.
 
Han reiste til sjøs allerede som 16-åring. Styrmannsskolene ble gjennomført i 1964-66 og skipsførereksamen avlagt i 1973. Før Gjestrum begynte i Skipsførerforbundet var han ansatt i rederiet I/S Seatrans.
 
I 1990 ble han ansatt som direktør i Norges Skibsførerforbund og var en sentral aktør i sammenslåingsprosessen med Norsk Styrmandsforening og opprettelsen av Norsk Sjøoffisersforbund i 1995.
 
Som direktør i Skibsførerforbundet og senere assisterende direktør i Norsk Sjøoffisersforbund, var Gjestrum en solid og stabil, men samtidig fleksibel og allsidig leder. Han har brukt sin erfaring og kunnskap over hele bredden av forbundets oppgaver – fra tariffarbeid og internasjonalt arbeid til drift og administrasjon. I en periode var han også fungerende direktør i Norsk Sjøoffisersforbund. 
 
Tore Gjestrums ledelse, kunnskap, engasjement og langvarige innsats for norske sjøoffiserer har vært pregende for Norsk Sjøoffisersforbund. Det var derfor meget fortjent at han ble utnevnt til æresmedlem av forbundet på landsmøtet i 2012.
 
Vi, hans kollegaer og venner, føler stor sorg og vemod ved Tores død, men også glede og takknemlighet over å ha kjent en personlighet som han. Tore var hel ved!
 
I denne tunge stund går våre tanker først og fremst til hans hustru Angelica og hans to mindreårige barn.
 
På vegne av ansatte i Norsk Sjøoffisersforbund,
sjøkaptein, direktør Hans Sande
 
Tore Gjestrums begravelse finner sted fra Uranienborg kirke tirsdag 14. april kl. 12.00. Det arrangeres minnestund i Maritimt Hus kl 15.00. Alle som ønsker å delta i denne minnestunden er hjertelig velkommen.
 
Gjestrum blomst bredde web.jpg
HEDRET: Tore Gjestrum ble hedret for sin mangeårige innsats for norske sjøfolk da han gikk av med pensjon1. juni 2011.