Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Tøffe tider for tillitsvalgte

07.10.2015
​Båter i opplag, nedbemanning, permitteringer og oppsigelser er den tøffe hverdagen tillitsvalgte står midt oppe i. Tillitsvalgte i offshore service i alle de tre sjømannsorganisasjonene deltok på dagskonferanse på Gardermoen første uken i oktober. 

Under en kort presentasjonsrunde kom de tillitsvalgte med statusrapporter fra sine respektive rederier. Tilbakemeldingen fra de tillitsvalgte var at stort sett har nedbemanningsprosessene foregått etter regelverket.

 
Møteledere var Terje Hernes Pettersen, leder av Fellessekretariatet og avdelingsleder Rune Larsen Røine.  De foretok en mer dyptgående gjennomgang av regelverket når det gjelder oppsigelser, permitteringer og omflagging.
 
Like konkurransevilkår
Under konferansen benyttet direktør Hans Sande anledningen til å utdype forbundets syn på regjeringens maritime strategi.
- Hovedmålet for Norsk Sjøoffisersforbund er å sikre norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk kontinentalsokkel. Professor Henrik Ringboms utredning fastslår at Norge har handlingsrom til å sikre like konkurransevilkår. Nå gjelder det å overbevise politikerne om at dette er veien å gå for å sikre framtida for norske sjøfolk, sa Sande.
 
Alle web.jpg
SAMLET TROPP: Tillitsvalgte fra alle tre sjømannsorganisasjoner deltok på dagskonferansen på Gardermoen.
 
Rune web.jpg
DIALOG: - Det å utveksle erfaringer i disse nedgangstider var en hovedmålsetning med konferansen, sier  møteleder Rune Larsen Røine.
 
  Rem Offshore web.jpg
TØFFE TIDER: De tillitsvalgte orienterte om status og framtidsutsikter i sine respektive rederier. Her Kjell Edward Johansen Fure i Rem Offshore.
 
Hans 061015 web.jpg
TRAVEL DAG: Direktør, sjøkaptein Hans Sande dro direkte opp til tillitsvalgtskonferansen etter lanseringen av «Konkurransekraft til havs».