Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

​​Hovedoppgjøret Nordisk NIS i havn

12.12.2016
​Nordisk NIS oppgjøret i havn. Norsk Sjøoffisersforbund og Norges Rederiforbund kom til enighet i kveld klokken 1830 angående hovedoppgjøret for Nordisk NIS. Partene kom til enighet om et generelt tillegg på én prosent på den individuelle avtalte lønn, samt overenskomstens hyresatser og kronetillegg. Det ble også enighet om at tekstene i overenskomsten angående sykelønn blir i overenstemmelse med tekstene i Folketrygdloven og Skipsarbeidsloven.
----------------
 
​Fra starten av forhandlingene:
Hovedoppgjøret Nordisk NIS mellom Norsk Sjøoffisersforbund og Norges Rederiforbund åpnet med et møte i plenum kl 11.00 i dag. Forhandlingene fortsetter utover ettermiddagen.
 
Artikkelen fortsetter under bildet)
Nordisk NIS web hovedfoto.jpg
 Av forhandlingstaktiske grunner holder forbundets forhandlingsutvalg som alltid kortene tett inn til brystet når det gjelder krav og strategi.
 
Forbundets forhandlingsutvalg består denne gang av Knut-Arne Boge (Seatrans), Harald Søvdsnes (Golden Energy Management) og Per Talleraas (tidligere Gearbulk).
 
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Nordisk NIS 121216 web.jpg
Forhandlingsleder er direktør, sjøkaptein Hans Sande. Med seg fra administrasjonene har han avdelingsleder Rune Larsen Røine og seniorrådgiver Bernhard Lie Nielsen.
 
De tre sjømannsorganisasjonene forhandler parallelt med Norges Rederiforbund, hvor Pål Tangen er forhandlingsleder.
Nordisk NIS 121216 web 4.jpg
Nordisk NIS web de tre.jpg