Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Øystein Torp

​Styrevalg 2014. Distrikt 5

5-2 Øystein Torp.jpg.jpg

Øystein Torp

Larvik
Alder: 53
Skipsfører
Verv: Styremedlem, tidligere hovedtillitsvalgt og forhandlingsutvalg utenriks

 
 
 
De to viktigste sakene for Norsk Sjøoffisersforbund akkurat nå:
1) Vi må jobbe hardt og få regjeringen til å forstå viktigheten av å beholde den norske sjømann. Legge til rette ordninger som gjør oss konkurransedyktige internasjonalt. Taket må heves og i beste fall fjernes hva nettolønnsordningen angår.
2) Føler vi er på kanten til å miste troverdigheten blant de unge om at ”sjøen” er en sikker arbeidsplass. Vi må jobbe hard for en snuoperasjon som igjen gir yrket tilbake tryggheten om at sjøen er en sikker og god levevei. Det er avgjørende for hele det maritime klusteret og vi må virkelig fortsette med jernhånd for å få regjeringen til å forstå viktigheten av dette.

De viktigste sakene for Norsk Sjøoffisersforbund i et litt lengre perspektiv:
Arbeide intenst for at regjeringen skal se klart verdien av en aktiv norsk sjømann, slik at de opprettholder og legger til rette enda bedre vilkår for at vi skal kunne være konkurransedyktige. Kunne fortelle unge søkende at et maritimt valg er en sikker og god arbeidsplass. Da må vi hele tiden ha regjeringen på vår side, med avtaler som gir rederen lyst til å satse norsk. Dette er en stor oppgave, men med sjømanns mot, kan fjell rokkes. Vi trenger stabile og forutsigbare rammevilkår, som er vårt ansvar å få til i respekt både for dagens sjømann samt kommende unge.