Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Konkurransekraft til havs

07.10.2015
​​- Vi må komme gjennom denne krisen på en sånn måte at vi ikke mister sjøfolkene, og den nødvendige kompetansen de innehar, sa direktør, sjøkaptein Hans Sande i forbindelse med at næringen lanserte «Konkurransekraft til havs» første uken i oktober.

«Konkurransekraft til havs» er initiert av Norsk Sjøoffisersforbund, Norges Rederiforbund, LO, Norsk Sjømannsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Det Norske Maskinistforbund. Målet er å starte en prosess for å bidra til et enda høyere fokus på produktivitets- og effektivitetsarbeid i rederiene.

- Den norske maritime næringen kan klare å komme styrket gjennom dette. Det er opp til oss selv og myndighetene. Dette klarer vi om vi står sammen, sa Sande videre.
 
Målsetningen med Konkurransekraft til havs er å engasjere alle ansatte i arbeidet med forbedringsforslag til bedre og mer effektiv drift. I de deltagende rederiene skal det innen det enkelte mannskap, på det enkelte skip og i rederiet dannes en arbeidsgruppe med deltakelse fra arbeidsgiver- og arbeidstakersiden. Målet er å få opp gode forslag til forbedringer i kvalitet, i oppdragsleveransen, tempo i oppdragsløsninger, kostnadsreduksjoner og derved økt konkurransekraft.
 
Norge er en liten åpen økonomi der høy produktivitet og kompetanse danner kjernen i konkurransekraften. En stor og konkurransedyktig norsk flåte krever et globalt ledende mannskap innen kompetanse, produktivitet og effektivitet.
 
Etter lanseringen tirsdag formiddag dro Sande rett til Gardermoen for å orientere de tillitsvalgte i offshore service som var samlet til dagsseminar. Les mer på www.konkurransekrafttilhavs.no
 
konkurransekrafttilhavs oktober 15.jpg
STYRINGSKOMITEEN: Hans Sande, direktør Norsk Sjøoffisersforbund, Sturla Henriksen, adm. dir. Norges Rederiforbund,
Hans-Christian Gabrielsen, nestleder i LO, Johnny Hansen, leder i Sjømannsforbundet og Hege Merethe Bengtsson, generalsekretør i Det Norske Maskinistforbund
 
Hans 061015 web.jpg
TRAVEL DAG: Direktør, sjøkaptein Hans Sande dro direkte fra av «Konkurransekraft til havs» til tillitsvalgtkonferanse på Gardermoen.