Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

din viktigste forsikring.jpg


Viktig å vite om oppsigelse og permittering
 
Som medlem av Norsk Sjøoffisersforbund har du tillitsvalgte, rådgivere,
eksperter og jurister i ryggen dersom du skulle få problemer i arbeidsforholdet.
 
Hvis en bedrift planlegger nedbemanning med permittering eller oppsigelser, har de plikt til å involvere de tillitsvalgte i prosessen. Og forbundet skal igjen støtte de tillitsvalgte i arbeidet med å sørge for en ryddig og rettferdig prosess.
 
Det viktigste DU må gjøre,  er å sette deg inn i hvilke rettigheter du har. Ikke gå i drøftelser med rederiet alene, og ikke underskriv på noe før du har vært i kontakt med tillitsvalgt eller forbundet.
 
 

 


VIKTIG OM MEDLEMSKAP

Ikke bare når du seiler
Ikke få hull i sikkerhetsnettet selv om du bytter jobb;  Alle som jobber i maritim sektor og seiler eller har seilt i sertifikatpliktig stilling, er velkommen i NSOF. Mer om medlemskap.

Hold medlemskapet i orden! 
Dersom du har blitt trukket kontingent gjennom arbeidsgiver, må du være ekstra påpasselig i forbindelse med jobbbytte og permittering. Ta straks kontakt for å betale kontingenten over bank dersom du faller ut av trekkordningen. Mer om medlemskap ved permittering og oppsigelse.

IKKE MEDLEM?

Meld deg inn i dag, så står du tryggere!  

Få fordelene: // Feriehus // SForsikringer //   Livsforsikring //  Sertifikatmappe //  Sjøkapteinsring // Skipsbesøk // ​ Kurs og konferanser // Nyhetsbrevet Ukesinfo //  "Maritim Logg" ... ​
 
Hva koster det?
Yrkesaktive betaler kr 480 per måned, inkludert innboforsikring. Arbeidsledige kan søke om redusert kontingent. Mer om kontingenten.  
KNAPP INNMELDING.jpg
blank.JPG
likevilkaar.JPG

​Som fagforbund kan vi ikke motvirke globale konjunkturer for en hel næring. Det vi KAN gjøre, er å presse på for å få norske politikere til å vedta vilkår som gjør at norsk skipsfart klarer seg like bra og bedre enn konkurrentene, også i nedgangstider. Å ha norsk flagg i hekken og å bruke høyt kvalifiserte norske sjøfolk, skal ikke være noe rederne bare tar seg råd til i gode tider.
 
Det viktigste tiltaket er like konkurransevilkår i norske farvann og på norsk sokkel. Like konkurransevilkår betyr at kostnaden ved å ha sjøfolk i arbeid i Norge, er ganske lik uansett hvor sjøfolkene kommer fra.
 
Det vi også kan - og skal - gjøre, som fagforening i trange tider, er å sørge for at hver enkelt som er truet av overtallighet får støtte, råd og hjelp. Våre rådgivere og advokater er eksperter på å sørge for at du får det du har krav på.
 
Sjøkaptein, direktør Hans Sande